Privacy Policy

Personal Data Protection Policy

Consent to Process Personal Data And Personal Data Protection Notice (ENGLISH)

This Notice is issued to you by and on behalf of NEW TOWN pursuant to the Personal Data Protection Act 2010. In this notice “we”, “our” and “us” refer to any of the companies within the NEW TOWN Group & Affliation.


Source and Description of Personal Data
We have collected and/or will be collecting personal data as disclosed by / collected from you which, depending on the purpose for which you disclosed the data, may include your personal details (e.g. name, date of birth, gender, race, NRIC / passport no., marital status), your contact information as well as your educational, professional, occupational, financial, familial details and/or any other information which you may provide to us. Some of your personal data may also have been obtained by us from public records, media publications and/or third parties legally authorized (at the time of disclosure) to disclose such Data. (Collectively referred to in this Notice as your “Data”)


Purpose and Disclosure
Your Data is being or will be processed for the purposes for which it was disclosed by you, such as to enable us to consider entering into a contract with you, to fulfil our contractual obligations to you and/or to offer or to deliver products and/or services to you. In addition, your Data is also being processed or will be processed to enable us to better administer our contractual relationship and/or to provide you with information on NEW TOWN Group, its activities, products and/or services and any other purposes relating hereto. (Collectively referred to in this Notice as the “Purposes”)

For the Purposes, your Data may be disclosed to another company within the NEW TOWN Group or to our agents, representatives, professional advisors and/or consultants, third party service and/or utility providers, contractors, suppliers and/or vendors as well as to relevant governmental, municipal and/or regulatory authorities and any other parties as may deem necessary by us to fulfill the Purposes as mentioned above.

Access, Correction, Inquiry and/or Complaint
You have the right to request for access to your Data and to request to update or correct the same. To request access or if you have any inquiries and/or complaints regarding your Data and/or the manner it is being processed , please contact Corporate Communication Manager via email at  reservation@newtown.com.my. Please note that you will be requested to provide information to verify your identity. It will also be helpful if you can provide the name of the NEW TOWN Group company which is (or which you believe is) processing your Data.


Consent and Choice
Save for Data necessary for the performance of contracts between us (for which you must provide the Data failing which you may be in breach of contract and/or we may not be able to contract with or fulfill our contractual obligation to you), you may choose whether or not to provide your Data and (if already provided) may choose whether or not to consent, or to withdraw or limit your consent for your Data to be collected and/or processed as above. If you do not consent or wish to withdraw or limit your consent for your Data to be collected and/or processed as above, please email us.

Thank you.

For and on behalf of
NEW TOWN

Mengizinkan Proses Data Peribadi dan Notis Perlindungan Data Peribadi (BAHASA MALAYSIA)

Notis ini dikeluarkan kepada anda oleh dan bagi pihak NEW TOWN dan syarikat-syarikat yang berkaitan* (selepas ini dirujuk sebagai "Kumpulan NEW TOWN") selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Dalam notis ini "kami" merujuk kepada mana-mana syarikat dalam Kumpulan NEW TOWN.


Sumber dan Deskripsi Data Peribadi
Kami telah mengumpul dan/atau akan mengumpul data peribadi seperti yang didedahkan oleh/dikumpul daripada anda yang, bergantung kepada tujuan yang mana anda mendedahkan data tersebut, mungkin termasuk butir-butir peribadi anda (serperti: nama, tarikh lahir, jantina, bangsa, nombor kad pengenalan/pasport, status perkahwinan), butir-butir hubungan anda serta maklumat pendidikan, profesional, pekerjaan, kewangan, keluarga anda dan/atau apa-apa maklumat lain yang anda maklumkan. Sesetengah data peribadi anda juga mungkin telah kami perolehi dari rekod-rekod awam, penerbitan media dan/atau pihak ketiga yang berhak dibawah undang-undang (pada masa pendedahan) untuk mendedahkan Data tersebut. (Secara kolektif dirujuk dalam Notis ini sebagai "Data" anda)


Tujuan dan Pendedahan
Data anda sedang atau akan diproses untuk tujuan-tujuan yang mana ia telah didedahkan oleh anda, seperti membolehkan kami membuat pertimbangan untuk memasuki kontrak dengan anda, untuk memenuhi obligasi-obligasi kontrak kami kepada anda dan/atau untuk menawarkan atau membekalkan produk dan/atau perkhidmatan kami kepada anda. Tambahan juga, Data anda juga sedang diproses atau akan diproses bagi membolehkan kami untuk mentadbirkan hubungan kontrak kami dengan lebih baik dan/atau untuk memberikan anda maklumat mengenai Kumpulan NEW TOWN serta mengenai aktiviti, produk dan/atau perkhidmatannya dan apa-apa tujuan lain yang berkaitan dengan ini. (Secara kolektif dirujuk dalam Notis ini sebagai "Tujuan").

Bagi Tujuan tersebut, Data anda mungkin akan didedahkan kepada syarikat lain di dalam Kumpulan NEW TOWN atau ejen-ejen , wakil-wakil, penasihat-penasihat profesional dan/atau perunding-perunding kami, pemberi perkhidmatan pihak ketiga dan/atau pembekal utiliti, kontraktor, pembekal dan/atau penjual dan juga kepada pihak-pihak berkuasa kerajaan, tempatan, pengawal yang berkaitan dan pihak-pihak lain yang kami berpendapat perlu untuk memenuhi Tujuan yang dinyatakan di atas.


Akses, Pembetulan, Siasatan dan/atau Aduan
Anda berhak untuk meminta akses kepada Data anda dan untuk meminta untuk mengemaskini atau membetulkan Data anda. Untuk meminta akses atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan dan/atau aduan mengenai Data anda dan/atau cara ia diproses, sila hubungi Pengurus Komunikasi Korporat melalui menghantar e-mel kepada reservation@newtown.com.my. Sila ambil perhatian bahawa anda akan diminta untuk memberikan maklumat untuk mengesahkan identiti anda. Ia juga akan membantu kami jika anda boleh memberikan nama syarikat Kumpulan NEW TOWN yang (atau yang anda percaya sedang) memproses Data anda.


Persetujuan dan Pilihan anda
Kecuali untuk Data yang perlu bagi kami melaksanaan kontrak antara kami (yang mana anda perlu memberikan Data anda dan sekiranya gagal berbuat demikian akan menyebabkan anda melanggari perjanjian kontrak dan/atau akan menghalang kami daripada memasuki kontrak dengan anda atau melaksanakan obligasi kontrak kami kepada anda), anda boleh memilih sama ada untuk memberi atau enggan memberi Data anda dan (jika telahpun diberikan) boleh memilih sama ada untuk membenarkan, atau untuk menarik balik atau menghadkan kebenaran anda kepada kami untuk mengumpul dan/atau memproses Data anda seperti di atas. Jika anda tidak bersetuju atau ingin menarik balik atau ingin menghadkan kebenaran anda kepada kami untuk mengumpul dan/atau memproses Data anda seperti di atas, sila e-mel kami.